Weekendcursus bedrijfsbeheer op 5 zaterdagen


Weekendcursus bedrijfsbeheer van vijf lessen (20 uren)

Wil je starten als zelfstandige in bijberoep of hoofberoep. Droom je van je eigen zaak of wil je van werk veranderen? Wil je graag snel starten of moet je je nog in orde brengen met de vestigingswet Dan is de weekendcursus bedrijfsbeheer van het Centrum Voor Avondonderwijs VZW zeker iets voor jou! In slechts 20 lesuren word je door de beste docenten van Vlaanderen klaargestoomd om met succes het examen af te leggen. Je volgt les op zaterdagochtend in Antwerpen, Gent of Hasselt. Jaarlijks studeren meer dan 2000 studenten af via onze school en starten ze succesvol hun zaak.

Deze cursus bereidt u volledig voor op het officiële examen bij de Centrale Examencommissie en vormt de snelste weg naar het behalen van uw erkende vestigingsattest. Daarbij leert u niet enkel hoe u uw eigen zaak moet starten maar komt u ook te weten hoe u een ondernemersplan opstelt. Verder komt u ook alles te weten over onder andere de balans- en resultatenrekening, en leert u uw belastingen berekenen.

Deze praktijkgerichte weekendopleiding Bedrijfsbeheer is ideaal voor wie zich enkel in het weekend les kan volgen.. Op een versneld tempo word je klaargestoomd om met succes het examen af te leggen..

Opleiding in groepKrijg les van ervaren docentenBehaal een erkend diplomaAvondonderwijs voor volwassenen

Onze missie = uw toekomst

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW biedt professionele opleidingen aan uit diverse sectoren. Deze opleidingen zijn er stuk voor stuk op gericht de juiste vaardigheden te verwerven om een stap hogerop te nemen in uw carrière of je eigen zaak te starten. Wat uw beroep of ambities ook zijn, wij ondersteunen u stap voor stap op uw weg naar succes.

Hoe zien de colleges eruit?

Deze opleiding bestaat uit 5 sessies van telkens 4 uur. U volgt één sessie per week, steeds op een vaste dag en tijdstip. De startdata voor deze opleiding vindt u onderaan deze pagina.

Omdat een persoonlijke begeleiding voor ons een essentieel onderdeel is van een resultaatgerichte opleiding, vinden onze sessies steeds plaats in kleine groepen. Zo kan u vanop de eerste rij genieten van de kennis en ervaring van uw vakdocent en werkt u nauw samen met andere enthousiaste en gemotiveerde professionals. Op die manier breidt u, naast uw kennis en vaardigheden, ook uw professioneel netwerk steeds verder uit en investeert u dubbel in uw carrière. Deze opleiding is bovendien voor iedereen toegankelijk. U begint bij de basis en bouwt uw kennis en vaardigheden stapsgewijs op.

Cursusinhoud

Tijdens de opleiding Bedrijfsbeheer komt u alles te weten over dit boeiende thema. Hieronder vindt u de onderwerpen die behandeld zullen worden. Van deze opleiding is een informatiebrochure beschikbaar. U kan het cursusmateriaal ook inkijken door een gratis hoofdstuk te downloaden, waarin u ook de volledige inhoudstafel terugvindt.

Deze opleiding bevat volgende onderwerpen:
 • Hoe start ik met een hoofd- of bijberoep?
 • Basiskennis van boekhouden (enkelvoudig en dubbel)
 • De belasting op toegevoegde waarde (BTW)
 • Het verkoop en- aankoopdagboek invullen
 • De financiële dagboeken bijhouden (kasboek)
 • De inventaris opmaken
 • Het ondernemersplan opstellen
 • De balans en resultatenrekening
 • Kennis van commercieel beleid en marketing
 • Kennis van handelsrecht en vennootschapsrecht
 • Het sociaal statuut van de zelfstandige
professionele opleiding bedrijfsbeheer

Bouw aan uw professionele toekomst

Als u deze opleiding afrondt, lanceert u uw carrière als manager en bouwt u relevante kennis op in deze sector. U bent klaar voor een nieuwe uitdaging en meer verantwoordelijkheid. U ontwikkelt op een professionele en praktijkgerichte manier uw vaardigheden en die van uw organisatie, en doet een uitstekende investering in een succesvolle carrière.

U ontwikkelt de volgende vaardigheden:
 • Uw eigen zaak starten
 • Het ondernemersplan opstellen
 • De balans en resultatenrekening opmaken
 • Uw belastingen berekenen
 • Uw boekhouder beter begrijpen

Voor wie?

Iedereen kan deze opleiding volgen. Uw motivatie en ambitie zijn belangrijker dan de vooropleiding u die genoten hebt. De opleiding Bedrijfsbeheer start bij de basis. Doorheen de cursus wordt het niveau geleidelijk opgebouwd.

Deze praktijkgerichte cursus is ideaal voor wie aan de slag is als zelfstandig ondernemer, leidinggevende of als medewerker. Iedereen die een managementfunctie ambieert, maakt tijdens deze opleiding kennis met alle vaardigheden die u nodig heeft om een stap hogerop te zetten.

cursus manager

Kies voor professionele ontwikkeling op maat

Een opleiding Bedrijfsbeheer volgen aan het Centrum Voor Avondonderwijs biedt u tal van voordelen:

 • IJzersterke prijs-kwaliteitsverhouding
 • Keuze uit locaties over heel Vlaanderen
 • Professionele begeleiding op uw maat

Professionele docenten

Deze opleiding is ontwikkeld door rasechte professionals en samengesteld op basis van hun jarenlange ervaring in het werkveld. Op die manier staat deze opleiding dan ook garant voor praktijkgerichte kennis die u actief ondersteunt in uw huidige of toekomstige job. U krijgt tal van handige tips & tricks mee en blijft zo u uw vaardigheden ontwikkelen en verbeteren. Zo hoeft uw carrière niet langer een droom te blijven maar bouwt u actief aan uw professionele toekomst.

managementtechnieken op eigen tempo studeren

Evaluatie en examinering

Het examen Bedrijfsbeheer legt u af bij de Centrale Examencommissie te Brussel. U krijgt hierbij een aantal multiplechoicevragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed uw parate kennis is en hoe goed u verbanden kan leggen tussen de verschillende opleidingsonderdelen. Wanneer u geslaagd bent voor het examen, behaalt u het erkende vestigingsattest Bedrijfsbeheer. Met dit attest kan u aan de slag als zelfstandige in hoofd- en bijberoep en uw eigen zaak starten.

Geniet van erkende kwaliteit

Als professioneel opleidingsverstrekker geniet het Centrum Voor Avondonderwijs van tal van erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit. Het Centrum Voor Avondonderwijs staat dan ook garant voor erkende en kwalitatief hoogstaande opleidingen die volledig gericht zijn op professionals. Hieronder vindt u een volledig overzicht van onze erkenningen:

ISO-9001:2008 gecertificeerde onderwijsinstelling

Het Centrum Voor Avondonderwijs behaalde het ISO 9001:2008-certificaat. Jaarlijks wordt de onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij gaan na of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de procedures voldoen aan de eisen die gelden. Een ISO-9001:2008 erkenning is dan ook uw garantie voor een kwaliteitsopleiding.

ISO-9001:2008 gecertificeerde onderwijsinstelling

Erkend door de branchevereniging IVBO

opleiding Bedrijfsbeheer door IVBO

Wie een opleiding gevolgd heeft bij het Centrum Voor Avondonderwijs kan zich probleemloos aansluiten bij de branchevereniging IVBO. Deze beroepsvereniging controleert de kwaliteit van de lessen, de docenten en de didactische materialen op regelmatige tijdstippen. Wie een diploma heeft behaald aan onze onderwijsinstelling kan zich aansluiten bij deze beroepsvereniging en geniet zo van tal van voordelen.

Nationaal én internationaal erkende Onderwijsinstelling

Alle opleidingen en diploma’s van het Centrum Voor Avondonderwijs zijn erkend door de International Association of Professional Education (IAPE), die alle beroepsopleidingen wereldwijd registreert en accrediteert. De IAPE controleert en beoordeelt de kwaliteit van professioneel onderwijs van instellingen zoals universiteiten, hogescholen, publieke en private opleidingsaanbieders, docenten en onderwijsinstellingen voor volwassenenonderwijs. Alle aangesloten leden van IAPE en door IAPE erkende instellingen voldoen aan de strengste criteria waardoor de cursisten en docenten zeker zijn van de kwaliteit van de onderwijsdiensten.

internationaal IAPE erkend

Kostprijs

De kostprijs van deze opleiding bedraagt 169 euro. Inbegrepen zijn:

 • Het studiemateriaal
 • Colleges van een professionele docent
 • Toegang tot de online leeromgeving
 • Het examen en eventuele herexamen

Inschrijven doet u snel en eenvoudig aan de hand van onderstaande stappenplan.

Online inschrijven in 3 stappen
1

Vul het inschrijfformulier in via onderstaande link. Hierbij kiest u de locatie en startdata die het best bij jou passen.

2

Na het invullen van het inschrijvingsformulier, krijgt u de per e-mail de betaalgegevens opgestuurd om de inschrijving mee af te ronden.

3

Wanneer we jouw betaling hebben ontvangen (meestal na drie werkdagen), sturen we u een bevestigingsbrief. Deze bevestigingsbrief neemt u mee naar het eerste college. Op uw eerste collegedag ontvangt u ook uw studiemap.

U kunt ook langskomen op het hoofdkantoor te Breda om u ter plaatse in te schrijven. Het studiegeld kunt u hier enkel betalen met uw pinpas.

LET OP: de klassikale opleidingen gaan enkel door bij voldoende aanmeldingen.

Bijscholing is de beste manier om uw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Praktische info
 • Prijs: 169 euro
 • Duur: 5 lessen
 • Alles inbegrepen
 • Erkend diploma
 • Voor iedereen
Liever in thuisstudie?
Je start met de 5 lessen bedrijfsbeheer wanneer je wil. Je kan kiezen uit 10 campussen!
De cursus bedrijfsbeheer bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 4 uren. Deze 20 lesuren worden verspreid over twee weken. Drie lesdagen in de eerste week. In de tweede week heb je nog twee dagen les. Hieronder vind je alle startdata en locaties. Inschrijven doe je via knop “schrijf je nu in”.

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Lees de ervaringen van enkele afgestudeerde studenten

Bij het Centrum Voor Avondonderwijs staat u als professional steeds voorop. We peilen dan ook regelmatig naar de ervaringen van professionals en bedrijven met de school. Op die manier trachten we de kwaliteit van onze opleidingen en dienstverlening te garanderen. Hieronder leest u enkele reacties op deze opleiding:

P. Janssens, Kortrijk beoordeling van student

Dankzij de examengerichte cursus en de ervaring van de docent was ik perfect voorbereid op het examen bedrijfsbeheer bij de centrale examencommissie. Ik kan iedereen deze school en de cursus aanbevelen.

M. Hassan, Deurnebeoordeling van student

Ik wilde snel mijn eigen zaak starten. Dankzij de weekendcursus Bedrijfsbeheer bij het Centrum Voor Avondonderwijs was ik na 5 lessen perfect voorbereid op het examen. De docent gaf echt goede tips over het examen.

— Lees ook onze nieuwsblog —

Talen Thuisstudie Thuiscursus Managementopleiding

Hoe anti-cyclisch ondernemen?

Hoe en waarom anti-cyclisch ondernemen? Anti-cyclisch ondernemen is het starten van een eigen bedrijf of het investeren, innoveren of proactief […]

Page 1 of 212»