Thuiscursus bedrijfsbeheer

opleiding tot zelfstandigeafstandsonderwijs beroepsbekwaamheid bedrijfsbeheercursus bedrijfsbeheerthuisstudie bedrijfsbeheer

Snel en eenvoudig thuis de cursus bedrijfsbeheer instuderen!

De thuisstudie bedrijfsbeheer is ideaal voor je wanneer je snel je bedrijfsbeheer nodig hebt en je niet de groepslessen kan volgen. Ook voor wie graag rustig thuis op je eigen tempo de cursus instudeert is deze cursus de perfecte oplossing op maat! Als je elke dag een uurtje studeert kan je al binnen de maand het attest behalen. Via de zeer heldere cursussen en het online leerplatform zal je zeer snel de materie onder de knie krijgen. Bovendien heb je de persoonlijke begeleiding van je docent die je zo lang je maar wil zal bijstaan.

Deze praktijkgerichte cursus Bedrijfsbeheer is ook ideaal voor wie momenteel aan de slag is als werknemer of zelfstandige en die zijn of haar kennis wil opfrissen. Iedereen die een managementfunctie ambieert, doet er goed aan deze cursus te volgen om nadien een stap hogerop te zetten.

Onze missie = Je snel en succesvol laten starten

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW biedt professionele opleidingen bedrijfsbeheer aan voor startende ondernemers uit diverse sectoren. Deze opleidingen bedrijfsbeheer zijn er stuk voor stuk op gericht de juiste vaardigheden te verwerven om een snel te starten als zelfstandige in hoofberoep of in bijberoep. Wat uw beroep of ambities ook zijn, wij ondersteunen u stap voor stap op uw weg naar uw eigen zaak..

Onze school is een erkend opleidingsverstrekker

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker en geeft al meer dan 15 jaar de opleidingen bedrijfsbeheer. Meer dan 30.000 beginnende zelfstandigen studeerden aan onze school en startten succesvol met hun eigen zaak. Door onze jarenlange ervaring weten we hoe we jou het beste moeten begeleiden. Onze cursussen zijn persoonlijk en op maat! Bovendien zijn onze cursussen zo helder geschreven dat u geen vooropleiding nodig heeft. Iedereen die goed onze instructies volgt zal slagen voor het examen. Vraag maar gerust na bij uw boekhouder of ondernemingsloket. Studeren aan het Centrum Voor Avondonderwijs verhoogt de slagingskansen op het examen!

Studeer op eigen tempo, waar en wanneer u wenst

Hoe werkt het?

Indien u kiest voor de opleiding Bedrijfsbeheer aan het Centrum Voor Avondonderwijs, ontvangt u bij uw inschrijving per post het cursusmateriaal. In dit cursuspakket vindt u ook uw toegangscode tot het online leerplatform, waar u bijkomende oefeningen, opdrachten en materiaal kan terugvinden. Via dit leerplatform communiceert u rechtstreeks met uw docent, die u tijdens uw hele studietraject persoonlijk zal begeleiden. U studeert uw cursus op úw tempo, waar en wanneer u wenst, tot en met het examen toe.

Cursusinhoud

Tijdens de opleiding Bedrijfsbeheer komt u alles te weten over dit boeiende thema. Hieronder vindt u de onderwerpen die behandeld zullen worden. Van deze opleiding is een informatiebrochure beschikbaar. U kan het cursusmateriaal ook inkijken door een gratis hoofdstuk te downloaden, waarin u ook de volledige inhoudstafel terugvindt.

Deze opleiding bevat volgende onderwerpen:
 • Hoe start ik met een hoofd- of bijberoep?
 • Basiskennis van boekhouden (enkelvoudig en dubbel)
 • De belasting op toegevoegde waarde (BTW)
 • Het verkoop en- aankoopdagboek invullen
 • De financiële dagboeken bijhouden (kasboek)
 • De inventaris opmaken
 • Het ondernemersplan opstellen
 • De balans en resultatenrekening
 • Kennis van commercieel beleid en marketing
 • Kennis van handelsrecht en vennootschapsrecht
 • Het sociaal statuut van de zelfstandige
professionele opleiding bedrijfsbeheer

Bouw aan uw professionele toekomst

Als u deze opleiding afrondt, lanceert u uw carrière als zelfstandige en bouwt u relevante kennis op in deze sector. U bent klaar voor een nieuwe uitdaging en meer verantwoordelijkheid. U ontwikkelt op een professionele en praktijkgerichte manier uw vaardigheden en die van uw organisatie, en doet een uitstekende investering in een succesvolle carrière.

U ontwikkelt de volgende vaardigheden:
 • Uw eigen zaak starten
 • Het ondernemersplan opstellen
 • De balans en resultatenrekening opmaken
 • Uw belastingen berekenen
 • Uw boekhouder beter begrijpen

Voor wie?

Voor de opleiding Bedrijfsbeheer is geen vooropleiding vereist. Een degelijke motivatie om van uw studie een succes te maken en ambitie om de door u geleerde technieken ook in de praktijk toe te passen zijn evenwel noodzakelijk. De opleiding start bij de basis, doorheen de cursus wordt het niveau geleidelijk opgebouwd.

cursus zelfstandige

Afstandsleren biedt flexibele vorming en is volledig op uw maat

Een opleiding Bedrijfsbeheer volgen via afstandsleren aan het Centrum Voor Avondonderwijs biedt u tal van voordelen:

 • IJzersterke prijs-kwaliteitsverhouding
 • U studeert waar en wanneer het u uitkomt
 • U krijgt professionele begeleiding op uw maat
 • Extra oefenstof en informatie via het online leerplatform

Professionele docenten

Deze cursus is geschreven door rasechte professionals en samengesteld op basis van hun jarenlange ervaring in het werkveld. Op die manier staat deze opleiding dan ook garant voor praktijkgerichte kennis die u actief ondersteunt in uw huidige of toekomstige job. U krijgt tal van handige tips & tricks mee en blijft uw vaardigheden ontwikkelen en verbeteren. Zo hoeft uw carrière niet langer een droom te blijven maar bouwt u actief aan uw professionele toekomst.

beroepsbekwaamheid bedrijfsbeheer op eigen tempo studeren

Online leerplatform

De begeleiding door uw persoonlijke docent verloopt steeds via het online leerplatform. Via deze elektronische leeromgeving kan u al uw vragen rechtstreeks aan uw docent stellen. Deze biedt u dan zo snel en uitgebreid mogelijk een antwoord. Bovendien vindt u hier ook tal van extra oefeningen die u aan het einde van elke module kan afleggen om uw kennis van de leerstof te testen. Deze oefeningen worden vervolgens door uw persoonlijke docent gecorrigeerd en terug bezorgd, voorzien van de nodige feedback. Op die manier krijgt u het lesmateriaal snel en efficiënt onder de knie.

Evaluatie en examinering

Na uw opleiding legt u examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. U krijgt hierbij een aantal multiplechoicevragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed uw parate kennis is en hoe goed u verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer u geslaagd bent voor het examen krijgt u het erkende diploma Bedrijfsbeheer via de post thuis gestuurd. Met dit diploma kan u aan de slag als werknemer of als zelfstandig ondernemer. Als u een eigen zaak wil opstarten, heeft u ook het diploma bedrijfsbeheer nodig.

Geniet van erkende kwaliteit

Als professioneel opleidingsverstrekker geniet het Centrum Voor Avondonderwijs tal van erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit. Het Centrum Voor Avondonderwijs staat dan ook garant voor erkende en kwalitatief hoogstaande opleidingen die volledig gericht zijn op professionals. Hieronder vindt u een volledig overzicht van onze erkenningen:

Ingeschreven in het Centraal Register CRKBO

opleiding erkend door CRKBO

Het Centrum Voor Avondonderwijs is als onderdeel van de Ondernemersschool BV ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat onze school voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook de docent die u begeleidt tijdens uw opleiding is ingeschreven in dit register. Deze inschrijving in het CRKBO-register wil ook zeggen dat de opleiding voor u extra volledig is vermits ze hierdoor vrijgesteld is van BTW.

ISO-9001:2008 gecertificeerde onderwijsinstelling

Het Centrum Voor Avondonderwijs behaalde verder het ISO 9001:2008-certificaat. Jaarlijks wordt de onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij gaan na of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de procedures voldoen aan de eisen die gelden. Een ISO-9001:2008 erkenning is dan ook uw garantie voor een kwaliteitsopleiding.

ISO-9001:2008 gecertificeerde onderwijsinstelling

Erkend door de branchevereniging IVBO

opleiding bedrijfsbeheer door IVBO

Wie een opleiding gevolgd heeft bij het Centrum Voor Avondonderwijs kan zich probleemloos aansluiten bij de branchevereniging IVBO. Deze beroepsvereniging controleert de kwaliteit van de lessen, de docenten en de didactische materialen op regelmatige tijdstippen. Wie een diploma heeft behaald aan onze onderwijsinstelling kan zich aansluiten bij deze beroepsvereniging en geniet zo van tal van voordelen.

Nationaal én internationaal erkende Onderwijsinstelling

Alle opleidingen en diploma’s van het Centrum Voor Avondonderwijs zijn erkend door de International Association of Professional Education (IAPE), die alle beroepsopleidingen wereldwijd registreert en accrediteert. De IAPE controleert en beoordeelt de kwaliteit van professioneel onderwijs van instellingen zoals universiteiten, hogescholen, publieke en private opleidingsaanbieders, docenten en onderwijsinstellingen voor volwassenenonderwijs. Alle aangesloten leden van IAPE en door IAPE erkende instellingen voldoen aan de strengste criteria waardoor de cursisten en docenten zeker zijn van de kwaliteit van de onderwijsdiensten.

internationaal IAPE erkend

Kostprijs

De kostprijs van deze opleiding bedraagt 139 euro. Inbegrepen zijn:

 • Het cursusmateriaal
 • Een jaar professionele begeleiding door uw persoonlijke docent
 • De toegang tot het online leerplatform
 • Het examengeld

Inschrijven doet u snel en eenvoudig aan de hand van onderstaand stappenplan.

Online inschrijven in 5 stappen
1
Vul het inschrijvingsformulier in

Klik op de inschrijvingsknop hieronder en u wordt meteen doorverwezen naar het beveiligde inschrijvingsplatform. Bevestig uw opleiding en vul vervolgens uw persoonlijke gegevens in.

2
Kies uw betalingsmethode

U kan betalen per overschrijving of per bankkaart (Maestro, Visa, Mastercard en andere). De betaling verloopt via een beveiligde bankserver waarbij uw bestelling geregistreerd en gevalideerd wordt.

3
Ontvang uw bevestigingsbrief

Uw inschrijving is definitief wanneer wij uw betaling ontvangen hebben. Hierop ontvangt u een bevestigingsmail met daarin een overzicht van uw bestelling. Het cursuspakket wordt meteen per post verstuurd naar het opgegeven adres. Indien u niet thuis bent, wordt het postpakket afgeleverd bij het dichtstbijzijnde postkantoor.

4
Start

Zodra u het cursusmateriaal ontvangen hebt, kan u aan de slag. U studeert de cursus waar en wanneer u maar wil, op uw eigen tempo en volgens uw eigen mogelijkheden. In uw cursuspakket vindt u bovendien ook een praktische gids en de inloggegevens waarmee u toegang krijgt tot het leerplatform.

5
Examen & Diploma

Wanneer u de cursus ingestudeerd heeft, kan u een afspraak maken om het examen te komen afleggen. U kan het examen Bedrijfsbeheer elke werkdag afleggen in Antwerpen, Gent, Hasselt en Breda. Als u slaagt voor het examen, ontvangt u een erkend diploma Bedrijfsbeheer. Met dit diploma kan u aan de slag als werknemer of als zelfstandig ondernemer. Als u op zelfstandige basis wil starten, heeft u ook het diploma bedrijfsbeheer nodig.

Praktische info
 • Prijs: 139 euro
 • Alles inbegrepen
 • Erkend diploma
 • Voor iedereen
Liever in groep?

Lees de ervaringen van de professionals die u voor gingen

Bij het Centrum Voor Avondonderwijs staat u als professional steeds voorop. We peilen dan ook regelmatig naar de ervaringen van professionals en bedrijven met de school. Op die manier trachten we de kwaliteit van onze opleidingen en dienstverlening te garanderen. Hieronder leest u enkele reacties op deze opleiding:

E. Hamdaoui, Hasseltervaring Centrum Voor Avondonderwijs review

Deze cursus is de ideale voorbereiding op het examen bij de centrale examencommissie. Na een maand studeren ben ik het examen gaan afleggen en kon ik mijn eigen zaak starten.

M. Van den Broeck, Kontichreview cursus bedrijfsbeheer Centrum Voor Avondonderwijs ervaring

Ik heb dit jaar mijn bedrijf geopend nadat ik de cursus bedrijfsbeheer bij jullie heb gevolgd. Het examen ging heel vlot na het leren van de cursus. Heel tevreden.

Lees ook onze nieuwsblog
Talen Thuisstudie Thuiscursus Managementopleiding

Hoe anti-cyclisch ondernemen?

Hoe en waarom anti-cyclisch ondernemen? Anti-cyclisch ondernemen is het starten van een eigen bedrijf of het investeren, innoveren of proactief […]

Page 1 of 212»