Nieuws

Ervaring Oud Student Administratief Bediende

Studenten aan het woord – Administratief bediende

Al jarenlang staan de vacaturesites bol met de vraag naar administratief bedienden. Quasi elk bedrijf heeft namelijk nood aan professionals die dit type taken voor hun rekening nemen. Vincent (20) uit Diest besloot hier op in te spelen en schreef zich in voor de opleiding Administratief bediende om zijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Met succes, want intussen heeft Vincent zich pijlsnel opgewerkt tot office manager bij een succesvolle KMO.

“Ik had enkel een diploma TSO op zak toen ik voor het eerst begon te werken. Hoewel mijn leerkrachten altijd zeiden dat dit voldoende was om aan de slag te kunnen, haakten bedrijven meestal af omdat ik te weinig relevante kennis had. Ik wilde niet bij de pakken blijven zitten en heb me ingeschreven voor een opleiding Administratief bediende. Omdat ik zo veel mogelijk beschikbaar wilde blijven voor sollicitaties en niet vast wilde hangen aan een bepaald tijdsframe om de cursus af te ronden, koos ik voor thuisstudie.”

“Zo’n twee maanden nadat ik mijn diploma had ontvangen, had ik mijn eerste job te pakken. De HR-recruiter vond het een positief punt dat ik zelf het initiatief had genomen om me bij te scholen en besloot me een kans te geven. Van dan af aan leek ik wel op een rollercoaster te zitten. Na vijftien maanden als administratief bediende kreeg ik het aanbod om het te proberen als office manager. ‘No risk, no gain’, dacht ik en ik heb dan ook toegezegd. De thuisstudie bij de Managementschool was voor mij de ideale springplank om mijn droombaan te scoren. Ik supporter dus zeker en vast voor iedereen die een thuisstudie overweegt. Gewoon doen!”

Zoek jij een nieuwe uitdaging of wil je je administratieve skills boosten? Schrijf je dan nu in voor een van onze opleidingen binnen het domein Managementsupport en ga voor die extra troef op je CV!