Examen bedrijfsbeheer

Examen Bedrijfsbeheer bij de Centrale Examencommissie

Wie graag het diploma Bedrijfsbeheer wil behalen om een eigen zaak te starten, moet de verworven kennis bewijzen door een examen bij de Centrale Examencommissie in Brussel af te leggen. Vooraleer je echter examen kan afleggen, moet je eerst een aantal eenvoudige stappen doorlopen. Voor mensen die dit echter voor de eerste keer doen, hebben we alles even op een rijtje gezet zodat je zonder problemen na je opleiding examen kan afleggen en direct kan starten!

Stap 1: Inschrijven voor een cursus Bedrijfsbeheer in groepslessen of thuisstudie

Vooraleer je examen kan afleggen, moet je over de nodige kennis beschikken om je diploma Bedrijfsbeheer te behalen. Dit doe je door je in te schrijven voor de opleiding Bedrijfsbeheer aan het Centrum Voor Avondonderwijs. Je kan hierbij kiezen voor een thuisstudie of voor groepslessen tijdens de week of in het weekend. Lees hier de voordelen van beide studiemethodes en overweeg wat jou het beste past.

Wanneer je je keuze gemaakt hebt, schrijf je je in via deze link. Betaal online of via overschrijving en je hebt je eerste stap gezet naar je eigen zaak!

Stap 2: Registreren bij de Centrale Examencommissie

Je hebt gekozen voor een opleiding Bedrijfsbeheer in groepslessen of thuisstudie; je hebt de leerstof goed ingestudeerd en bent klaar om examen af te leggen. Hoe doe je dit nu concreet? Door je online te registreren op de website van de Centrale Examencommissie. (Dit kan tot nog toe alleen via PC.)

Opgelet: gebruik hiervoor jouw persoonlijk e-mailadres. Deel je een e-mailaccount met familieleden of zakenpartners die ook een examen Bedrijfsbeheer willen afleggen of dat eerder hebben gedaan? Dan moet je eerst een nieuw account aanmaken. Één mailadres kan maar voor 1 student gebruikt worden.

Stap 3: Een examendatum vastleggen

Na registratie betaal je €35 aan de Examencommissie. Zodra dit gebeurd is, ontvang je van hen een brief met inloggegevens voor jouw persoonlijke platform. Op dit platform kan je de examendata bekijken, je inschrijven voor een examen en vind je relevante informatie i.v.m. de Centrale Examencommissie. Je bent nu klaar om het examen Bedrijfsbeheer in Brussel af te leggen.

Let op! Naargelang het aantal inschrijvingen voor een periode om examen af te leggen, kunnen de wachttijden bij de Commissie soms tot 2 weken oplopen. Heb je gekozen voor een spoedopleiding Bedrijfsbeheer in groepslessen en wil je er zeker van zijn dat je direct na je opleiding examen kan doen, dan raden wij jou aan je samen met de inschrijving voor de cursus ook te registreren bij de Commissie en alvast een datum vast te leggen.

Waarom? Onze groepslessen in spoedcursus bestaan uit 5 lessen verspreid over 2 weken. Een perfecte overlapping dus. Door je gelijktijdig in te schrijven aan het Centrum Voor Avondonderwijs en je te registreren bij de Centrale Examencommissie, verstrijkt de wachttijd voor je examen terwijl je les volgt. Zo zit je kennis nog fris in je hoofd als je aan het examen begint en verhoog je je kansen op slagen.

Stap 4: Hoe verloopt het examen bij de Centrale Examencommissie?

Het examen Bedrijfsbeheer bestaat uit een aantal multiple choice vragen (30 tot 50) die op de computer worden afgelegd. Het proces is een beetje vergelijkbaar met een theoretisch rijexamen. De taal waarin het examen wordt afgelegd is Nederlands. Er wordt verwacht dat je beschikt over een basiskennis – genoeg om te lezen en te begrijpen wat de vraag en de mogelijke antwoorden zijn. Hierdoor kunnen ook anderstaligen met een beperkte kennis van het Nederlands deelnemen aan het examen Bedrijfsbeheer. Beheers je een andere taal beter dan het Nederlands, dan kan je bij het Centrum Voor Avondonderwijs ervoor kiezen een thuiscursus in jouw moedertaal te volgen, naast de Nederlandse vertaling.

Je bent geslaagd voor je examen als je minimum 50% hebt behaald. Is dit het geval, dan krijg je je diploma Bedrijfsbeheer binnen de 14 dagen thuis opgestuurd.

Stap 5: Wat als ik niet geslaagd ben?

Indien je niet vanaf de eerste keer geslaagd bent, is er niets verloren. Je mag immers zo veel keer herkansen als je wil. Wél moet je hierbij rekening houden dat er tussen 2 examens een wachttijd van 3 maanden is. Die 3 maanden kan je dan gebruiken om de leerstof nog eens rustig door te nemen en op te frissen, knelpunten aan te pakken en je goed voor te bereiden voor de herkansing.

Voor de herinschrijving hoef je je niet opnieuw te registreren; je volgt gewoon dit stappenplan vanaf stap 3 en je doet dit zo vaak het nodig is om te slagen. Zo heb je altijd de kansen om jouw diploma Bedrijfsbeheer in handen te hebben en je eigen zaak te starten. We wensen je alvast veel succes!

We hopen dat deze informatie nuttig was en we je verder op weg hebben geholpen naar je eigen onderneming. Volg je nog geen cursus Bedrijfsbeheer en heb je de smaak te pakken, dan kan je je hier inschrijven.

Wil je graag meer informatie en tips over starten als zelfstandige; klik dan hieronder op de titels en lees onze informerende pagina’s met tal van interessante weetjes om je eigen zaak te starten!

Je kan les volgen in:

Bezoek ons secratariaat in:

Of bel ons via 03/292.33.33