Erkend opleidingsverstrekker

Erkende opleidingen bedrijfsbeheer!

Het Centrum Voor Avondonderwijs is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid in het kader van de Vlaamse Opleidingscheques en de KMO-Portefeuille. Al meer dan 15 jaar begeleiden we startende zelfstandigen met de opstart van hun eigen zaak en helpen we hen aan het erkende attest bedrijfsbeheer. Door deze erkenning geniet je van kwalitatieve opleidingen en de gedeeltelijke terugbetaling van je inschrijvingsgeld.

Onze school is gespecialiseerd in opleidingen bedrijfsbeheer via spoedcursussen in 20 lesuren of via het systeem van het thuisonderwijs. Daarnaast organiseert de school ook opleidingen voor zowel de beschermde beroepen uit de bouw, de horeca, de voedingssector, de persoonsverzorging, de transsportsector, etc… als voor de vrije markt gereguleerde beroepen (management, finance, ICT, communicatie, verkoop, …). Al deze opleidingen zijn bedoeld als voorbereiding op het centrale examencommissie van de verschillende overheden of de eigen exameninstanties van de school.

Kies je voor een opleiding met betrekking tot een voor de vrije markt gereguleerd beroep? Dan leg je een examen af aan onze school. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt dan enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer in groepslessen of in thuisstudie.

Volg je een opleiding die leidt tot een beschermd beroep? Dan leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Groepsles bedrijfsbeheer: 20 uren les in dag-, weekend- of avondschool.

Iedereen die in België een eigen zaak wil starten in bijberoep of hoofdberoep heeft het attest bedrijfsbeheer nodig. Je kan dit diploma behalen via een erkende school. We organiseren in alle grote steden van Vlaanderen spoedcursussen bedrijfsbeheer. In twintig lesuren bereiden we je perfect voor op het examen. Na de lessen leg je het examen af bij de examencommissie. Wanneer je slaagt mag je starten met je eenmanszaak of vennootschap!

 • Toegankelijk voor iedereen
 • Geen vooropleiding nodig
 • Les in kleine groepen
 • Persoonlijke begeleiding
 • Antwoorden op al je vragen
 • Voorbeelden van examenvragen
 • Meer dan 2000 cursisten per jaar
 • Lessen in alle grote steden
 • Binnen de maand examen
 • Erkend diploma als je slaagt
 • Professionele docenten
 • 95% tevredenheid!


Thuisstudie bedrijfsbeheer: je studeert thuis met professionele begeleiding.

Wil je graag thuis studeren op je eigen tempo? Ben je niet in de mogelijkheid om je te verplaatsen naar onze school tijdens de ochtend of avonduren? Dan kan je toch versneld het attest bedrijfsbeheer behalen via het systeem van de thuisstudie. Je krijgt de volledige cursus thuis opgestuurd. Je persoonlijke docent zal je professioneel begeleiden. Binnen de 48 uren zal je leraar je op elke vraag beantwoorden. Hij bereidt je perfect voor op het examen. Bovendien heb je toegang tot de digitale leeromgeving (E-learning). Alle oplossingen van de examenvragen vind je hier terug. Wanneer je er klaar voor bent leg je het examen af bij de examencommissie. Wanneer je slaagt mag je starten met je eenmanszaak of vennootschap!

 • Je studeert thuis op eigen tempo
 • Je krijgt 18 maanden begeleiding
 • Elke dag is je docent online
 • Binnen de maand examen afleggen
 • Je hebt een gedrukte cursus
 • Je hebt een online leerplatform
 • Jaarlijks meer dan 1000 studenten
 • Hoogste slagingskans van België
 • E-Learning
 • Je kan elke dag starten
 • Professionele docenten
 • 95% tevredenheid!

Onze school is de grootste Erkende onderwijsinstelling van de Benelux in zowel Groepslessen Bedrijfsbeheer als Thuisstudies Bedrijfsbeheer.

In bijna alle steden van Vlaanderen kan je bij ons 20 lesuren bedrijfsbeheer volgen. Dit kan tijdens de week of in het weekend. We geven de lessen in het Nederlands of in het Frans. Voor wie een andere taal spreekt zijn er meer dan tien vertalingen van onze handboeken bedrijfsbeheer gratis beschikbaar!

Kan je je niet verplaatsen naar één van onze campussen of is het moeilijk om alle lessen bij te wonen? Geen probleem! Je kan dan kiezen om de volledige opleiding thuis op je eigen tempo in te studeren. Je krijgt dan begeleiding van een ervaren leerkracht die je begeleid via ons online leerplatform! Ook hier kan je kiezen uit meer dan tien vertalingen van onze thuiscursus bedrijfsbeheer!

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW organiseert ook meer dan 350 andere cursussen en meer dan 280 thuisstudies op het gebied van management, finance, bedrijfskunde, ICT, media, administratie. Doordat we de grootste zijn van Vlaanderen ben je ook zeker van de kwaliteit van je opleiding!

In onderstaand filmpje zijn twee docenten aan het woord die extra uitleg geven.

Je kiest zelf je studiemethode en tempo

Bij het Centrum Voor Avondonderwijs kan u zelf bepalen hoe u wil studeren. Je kan kiezen uit twee mogelijkheden:

Een eerste mogelijkheid is dat u kiest voor 20 uren les in dag- of avondonderwijs waarbij u in groep les volgt onder begeleiding van een ervaren docent. Het grote voordeel van deze studiemethode is dat u steeds wordt bijgestaan door uw professionele docent. Daarnaast is de interactie met de medestudenten een grote troef.

Een andere optie is de methode van het afstandsonderwijs of E-learning. Deze methode blinkt uit in zijn flexibiliteit. U kan immers zelf kiezen waar en wanneer u studeert. Hoe dan ook wordt u via het online studentenplatform uitstekend begeleid door een persoonlijke vakdocent. Zo kan u genieten van de flexibiliteit van een thuisstudie en toch rekenen op de steun van een expert.